Вядомы пераможны конкурсу Lidskae Beer Master 2019

У Мінску прайшоў фінал рэспубліканскага конкурсу прафесійных бармэнаў Lidskae Beer Master з прызавым фондам у 10 000 BYN.

Сёлета Lidskae Beer Master − адзінаму ў Беларусі конкурсу бармэнскага майстэрства ў сферы прыгатавання кактэйляў на аснове піва − споўнілася 5 гадоў. Адзін з найбуйнейшых праектаў у беларускай барнай індустрыі паступальна развівае «Лідскае піва» пры партнёрскай падтрымцы школы бартэндзінга «Splash & Dash». Мэта конкурсу – спрыяць прафесійнаму росту беларускіх бармэнаў і развіццю культуры піцця.

У адборачным туры ўдзельнікі распрацоўвалі аўтарскі рэцэпт на аснове гатунку ЛІДСКАЕ Premium. Такі выбар не выпадковы: лагер валодае мяккім смакам з тонкай гарчынкай і яркім хмелевым водарам, чым добра падыходзіць у якасці асновы для піўных кактэйляў. У гэтым годзе гатунку спаўняецца 10 гадоў. Ён быў створаны ў рамках сумеснага праекта беларускіх і фінскіх бровараў, з’яўляецца ўладальнікам узнагарод за якасць і смак розных прафесійных конкурсаў.

Для канкурсантаў, якія выйшлі ў паўфінал, быў арганізаваны вэбінар па сторытэлінгу і сэлфбрэндзінгу. Яго правяла вядомы расійскі спецыяліст у галіне PR і маркетынгу Вераніка Кірылава. Яна распавяла ўдзельнікам аб інструментах і трэндах у пашырэнні прадукту і асабістага брэнда. Пасля навучання бармэнам трэба было на практыцы прымяніць атрыманыя веды, прыдумаўшы і рэалізаваўшы канцэпцыю распаўсюджвання ўласных кактэйляў. На падставе завочных прэзентацый было адабрана 15 фіналістаў, якім трэба было заваяваць прызнанне журы гісторыяй, тэхнікай падрыхтоўкі, падачай і смакам кактэйля. Таксама ўлічвалася творчае «хатняе» заданне па яго распаўсюджванні.

Вынікі юбілейнага конкурсу Lidskae Beer Master падвялі ў мінскім Lidbeer Bar. У склад журы, якое вызначала пераможцаў, увайшлі вядомыя рэстаратары і рытэйлеры, прадстаўнікі профільных выданняў і грамадскіх аб’яднанняў, кіраўніцтва кампаніі «Лідскае піва». Яшчэ адзін спецпрыз незалежна ад асноўнага журы прысуджалі прадстаўнікі блогасферы.

Соус папкорн, лавандавы ром, хатнія травяныя сіропы… Якія толькі інгрэдыенты не дадавалі ўдзельнікі, каб здзівіць аўтарытэтнае журы. Абавязковая ўмова − агульны сабекошт напою не павіннен перавышаць 5 BYN. Уладальнікам 1-га месца і 5000 BYN прызавых стаў Алег Пекар з Мінска. Ён заваяваў прызнанне суддзяў міксам піва, марозіва і карамельнага сіропу − змяшаныя разам яны даюць нечаканы, цікавы і яркі смак.

Другое месца і 3 000 BYN заваяваў бармэн з Брэста Сяргей Сморшчак з кактэйлем «Хорошая девочка Лида». Мінчанін Віктар Мяшкевіч прапанаваў журы паспрабаваць на смак «Лідскі пляж», за што заслужыў 3 месца і 2 000 BYN. «Прыз блогерскіх сімпатый» выйграў Сяргей Казакоў з Мінска.

«Сёлета Lidskae Beer Master споўнілася 5 гадоў, і мы бачым, як за гэты час у Беларусі змянілася барная індустрыя. Канкурэнцыя расце ў геаметрычнай прагрэсіі, з’яўляецца шмат новых устаноў і фарматаў, расце якасць сэрвісу. Разам са зменамі рынку трансфармаваўся і наш конкурс, − адзначыў старшыня журы, генеральны дырэктар ААТ «Лідскае піва» Аўдрыус Мікшыс. − З кожным годам ацэньваць працы ўдзельнікаў становіцца ўсё больш складана, веды і прафесіяналізм бармэнаў растуць, з’яўляецца шмат маладых і амбіцыйных людзей. Напрыклад, сёлета прыкметна вырасла колькасць удзельнікаў з рэгіёнаў, акрамя таго, больш заявак стала паступаць ад дзяўчат. Усё гэта сведчыць пра тое, што ў Беларусі барная культура інтэнсіўна развіваецца».

У склад журы конкурсу ўвайшлі:

  1. Аўдрыус Мікшыс, генеральны дырэктар ААТ «Лідскае піва»;
  2. Алег Малахаў, галоўны півавар ААТ «Лідскае піва»;
  3. Сяргей Заблоцкі, рэстаратар;
  4. Уладзімір Касцючэнка, кіраўнік групы кампаній і сеткі крам і кафэ «Кропка»;
  5. Вадзім Даніловіч, рэстаратар;
  6. Аляксандр Глінскі, рэстаратар, уладальнік піўнога рэстарана «Beef and beer», пераможца нацыянальных конкурсаў сярод бармэнаў, удзельнік двух чэмпіянатаў свету сярод бармэнаў;
  7. Уладзімір Пілат, кіраўнік кампаніі «Рэнесанс Паблішынг», заснавальнік і кіраўнік праекта «Культура піцця»;
  8. Васіль Майко, старшыня клуба калекцыянераў піўной атрыбутыкі «Піўныя Волаты».

 

З рэцэптамі фіналістаў конкурсу можна пазнаёміцца ​​на старонцы праекта.

ПОДПИСАТЬСЯ НА НОВОСТИ